Hopp til hovedinnholdet

Skilte foreldre. Usikker på hvor det er best for meg å bo.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har skilte foreldre og jeg bor hos mamma og ste faren min. Jeg har en bror, en halvbror og to halvsøstre. De tre halvsøsknene mine er ett to og null år. Broren min er 9. Jeg spurte pappa ifjor om å flytte til han men han sa nei. Nå som jeg går på ungdomsskolen har pappa sagt at når jeg har fullført ungdomsskolen kan jeg flytte. Men har utrolig lyst til det men da mister jeg alle vennene mine her. Men jeg føler bare at jeg må komme meg vekk herfra... plis. Trenger råd...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Når jeg leser det du skriver får jeg inntrykk av at det ikke er så greit for deg å bo hos mamma. Hva er vanskelig hos mamma? Er det noe du mamma og pappa kan gjøre noe med? 

Det å flytte når du begynner på videregående skole kan være en god løsning. Da får du en mulighet til å bli kjent med flere nye mennesker. Du kan holde kontakten med gamle venner selv om du flytter. 

Det er fint at foreldrene dine hører på deg og forespeiler en løsning ut fra hva du har sagt du vil. Samtidig er det fint om du finner en løsning nå når du går på ungdomsskolen som gir ro, stabilitet og mulighet for deg å være sammen med venner. Det er lettere på videregående skole å holde kontakt med venner som bor lengre unna.

Kan du snakke med mamma om hva som ikke er greit nå. Det er stor aldersforskjell mellom deg og de små søsknene dine. Du har andre behov enn dem. Hva skal til for at du føler deg sett og ivaretatt hjemme? Kan du snakke med pappa om det du tenker på? Kanskje pappa kan snakke med mamma om hvordan du trenger å ha det når du bor hos mamma?

Jeg legger ved noen artikler om det å ha skilte foreldre. Kanskje det er nyttig for deg å lese dem.

Lykke til. 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse