Hopp til hovedinnholdet
Jente 15 år
 

Spørsmål
hei. mamma og pappa skilte seg for en stund siden, og ikke lenge etterpå fant mamma seg en ny en, og giftet seg med han. mamma og stefaren min har nå vært sammen i 7 år, og jeg har blitt utrolig glad i han! Men plutselig fortate mamma meg at de skulle skilles også, for NÅ hadde mamma funnet seg en ny en! En som jeg aldri har sett på som en bra mann. Jeg og mamma flytter for oss selv i en leilighet 5 minutter fra barndomshjemmet mitt, der stefaren min og broren min (på 11 år) bor.
Det som er, det er at jeg aner virkelig ikke hvordan jeg skal takle det. jeg har grått i uker, og konstant hodepine på grunn av at jeg har vært lei meg. Jeg ville virkelig ikke oppleve skillsmisse 2 ganger! Og det er mamma sin feil at det ble skillsmisse, og jeg er utrolig skuffet over henne, og aner ikke hva jeg skal gjøre.. jeg trenger støtte av noen, jeg har ingen støtte for hele familien, tanter onkler, bestemor og bestefar har gått imot både meg og mamma. Og pappa nekter meg omtrent og være hos mamma, for han syntes hu ikke klarer og oppdra meg.
JEG ANER BARE VIRKELIG IKKE HVORDAN JEG SKAL TAKLE DET MER!!

hilsen meg.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg kan tenke meg hvor vondt du må ha det nå. For de fleste barn er det utrolig vondt når foreldrene skiller seg. Det er ganske vanlig at barn kan være trist over dette i mye lengre tid en de voksne er klar over. Og du må nå altså gjennom dette for andre gang! Dette må jo bare føles SÅ urettferdig!

Når du har det så trist nå, er jeg enig i at du trenger noen å støtte deg til. Når du ikke kan snakke med noen i familien din om det, så kan du ta kontakt med helsesøster eller sosiallærer på skolen. Du kan også ta kontakt med et familiekontor der du bor - der kan familier og ungdom få gratis samtaler, og familiekontorene kan MYE om skilsmisse og hvordan man kan takle at familien forandrer seg så plutselig.

Hilsen

Psykologen / ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om chatting?

Wow er forkortelsen på et verdensfenomen i spillverdenen. Hva står det for?