Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til å velge hvem jeg vil tilbringe feriene hos når mamma og pappa er skilt, og mamma ikke lar meg dra til pappa ??

Jente 15 år
 

Spørsmål

har jeg rett til å velge hvem jeg vil tilbringe feriene hos når mamma og pappa er skilt, og mamma ikke lar meg dra til pappa ??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner godt at du lurer på dette.

Barneloven regulerer barns rett til å bli hørt i saker som angår dem. Der står det blandt annet at det skal tillegges stor vekt hva barn over 12 år mener. Også yngre barn har rett til å si sin mening og bli hørt på.

Dette betyr at det skal veldig gode grunner til å bestemme at du ikke kan være sammen med pappa i ferien hvis det er dette du ønsker. Gode grunner kan for eksempel være at pappa ikke klarer eller er i stand til å ta vare på deg.

Foreldrene dine kan bestille time på nærmeste familievernkontor for å få hjelp til å snakke sammen og bli enige. Hit kan du også komme for å si din mening. 

Du kan lese mer om dette i artiklene  under svaret.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :) 


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse