Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for at foreldrene mine skal skille seg. 

Jente 17 år
 

Spørsmål

Mine foreldre separerte seg en gang da jeg var 4år, men ble sammen etterhvert .Så fikk de lillebroren min.Faren min har to andre barn med annen dame, som er 23 og 27 år gammel. for litt siden snakket jeg med min 23år gamle bror, som spurte hvordan jeg trodde det gikk med mamma og pappa. Jeg svarte at jeg trodde det gikk helt fint og jeg spurte hvorfor hadde spurte meg om det. Han fortalte meg at det ikke går så veldig bra og at de ikke lenger føler noe for hverandre. Han sa at forholdet deres var mer en avtale som omhandlet meg og min lillebror og eiendom. Når begynte å tenkte litt over det, kom jeg på at jeg ikke kan huske sist at mine foreldre har kysset, vært ute på "date" eller bare sett ut som er par. Jeg begynner å legge merke til små ting, som at de ignorer og er frekke mot hverandre. Jeg tenker over det hver dag og er sur over at jeg ikke kan snakke med noen om det. Jeg tør heller ikke si det til foreldrene mine fordi jeg er redd for å starte det skilsmissen. Hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no.

Jeg skjønner at du blir bekymret for at du skal sette i gang skilsmisse. Samtidig er det ingen andre enn dine foreldre som kan sette den i gang, uansett hva du sier. Deres forhold er deres ansvar.

Jeg tror det kan være lurt å ta dette opp med foreldrene dine, for det er ikke noe greit for deg å skulle bekymre deg. Da kan det ofte være bedre å vite sannheten.

Hvis du fortsatt syntes det vil være vanskelig å ta dette opp med foreldrene dine, kan det være lurt å snakke med noen andre voksne stoler på. Det kan være helsesøster eller en lærer. Du kan også ringe Alarmtelefonen på 116 111, det er gratis. 

Ønsker deg lykke til. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse