Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa skiller seg

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! For øyeblikket gjennomgår foreldrene mine en skilsmisse pga. Utroskap fra pappa. Jeg tar dermed parti med mamma, og prøver så godt jeg kan å ta vare på henne. Det virker som om verdier av de eiendommene vi eier kommer til å bli fordelt ulikt, og pappa vil sitte igjen med mesteparten. Hva er det man har krav på ved en skilsmisse? Skal alle verdier deles likt, og vil dere anbefale for min mors del å få kontaktet en advokat? Tusen takk for svar pæ forhånd, hilsen forvirret og lei gutt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no 

Det er ikke noe hyggelig å lese at du blir dratt inn i din mor og fars problemer. Utroskap kan være veldig vondt for den som opplever dette, og det er snilt av deg og støtte din mor. Jeg tenker likevel at dette er noe din mor og far må ordne opp i dem imellom. I forhold til å ta en side, skjønner jeg at du velger det, samtidig vil din far alltid være din far. Jeg håper at dere kan ha et godt far og sønn forhold, tross at han har gjort en feil som nok gjør veldig vondt for dere alle.

I forhold til hvordan det er å fordele bo, og hvilke rettigheter en har, vet jeg ikke. Sa kanskje det kan være lurt at din mor kontakter en advokat i forhold til de juridiske spørsmålene. Eller kan det være en ide at  hun tar kontakt med familiekontoret for å få litt støtte i prosessen.

Håper du har noen som kan støtte deg også, i denne prosessen. Du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, det er gratis J
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse