Hopp til hovedinnholdet

mamma har ligget med en annen, så ble det bråk. Jeg vil likevel bo med mamma

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Min mamma hadde vert i Oslo på et jobb møte. Og så hadde hun vert på fest og drukket seg full og etter det husket hun ikke mer. Hun kom hjem og mamma og pappa kranglet. Fordi mamma hadde sakt til pappa over telefon at hun hadde vert på fest. Pappa skulle hente henne på toget og når de kom hjem sa de at de skulle skilles. Det var fordi mamma viste ikke om hun hadde lugget med en annen mann. Og da ble det krangel! Men jeg vil bo med mamma, men jeg vil ikke flytte fra vennene mine og skolen og huset vårt fordi vi bor på landet og har hest. Og jeg vil ha hest og bo her. Fordi viss vi flytter må vi selge hestene

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Så vondt at dine foreldre skal skilles. Det er vanlig at når foreldre skal skilles, pleier en ha møte på Familiekontoret/Familievernkontoret i forhold til hvor barnet skal bo. Når du er over tolv år, skal foreldrene dine ta hensyn til dine ønsker. Det beste du kan gjøre er og forsøke å snakke med dine foreldre om dine tanker, og hva du ønsker. Eventuelt kan du be om at dere tar en prat på familiekontoret sammen, eller du kan be om å snakke med en som jobber der, alene. Det kan også hjelpe å snakke med en helsesøster eller annen voksen som du stole på.

Skjønner at du er redd for å miste hestene dine og vennene dine. Tenker at det er viktig at du har gode venner og ting som er viktig for deg, hvis dine foreldre skal skilles. Likevel er det dine foreldre som til slutt må bestemme.

Jeg håper foreldrene dine finner en god løsning sammen med deg.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Det er gratis J

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse