Hopp til hovedinnholdet

Pappa har sagt at han skal flytte fem timer unna oss, og jeg vet ikke hvordan jeg skal takle det.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er jente på 12 år. Pappa reiste til Syria når jeg gikk i første altså for 5 år siden. Da skilt foreldrene mine seg. Nå går jeg i 6. Og pappa har sagt at skal flytte til Finnmark. Altså 5 timer unna oss. Jeg ble lei meg og begynte og gråte. Men mamma sier det bare er tull. En gang på skolen begynte jeg og gråte pga av det. Jeg ble seffølgelig flau for de i klassen har aldri sett meg gråte før. Men jeg vet ikke hvordan jeg skal takle det. Har du noen råd? Hilsen Jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at foreldrene dine er skilt, og at pappa har sagt at han skal flytte til Finnmark. Jeg forstår godt at du har det vanskelig nå, og syns det er fint at du tar kontakt med oss for å finne ut av hva du kan gjøre nå.

At du blir lei deg og gråter er en vanlig reaksjon på en slik beskjed. Jeg er sikker på at mange ungdom ville reagert på samme måte som deg dersom de fikk beskjed om at en av foreldrene skulle flytte langt unna. Jeg syns du kan snakke med pappa å spørre han om det er sant at han skal flytte, dersom du er i tvil om det stemmer. Videre kan du fortelle han hvordan du har det. Det kan godt hende at han blir lei seg, men de voksne klarer å håndtere dette, som regel. Ofte blir foreldre glade for at barna deres forteller hvordan de egentlig har det. .

Det er ikke alltid lett å vite hvordan man skal takle vanskelige situasjoner og vonde følelser som kommer. Du kan snakke med helsesøster på skolen om hvordan du har det nå. Mange ungdommer kan tenke at det er litt rart eller flaut å snakke med helsesøster, men helsesøster er vant til å snakke med ungdom om store og små utfordringer. Jeg tenker at du kan kjenne på en lettelse hvis du får snakke med noen som ikke kjenner deg så godt om dine tanker og følelser. Da er det lettere å se muligheter og løsninger.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse