Hopp til hovedinnholdet

I det siste har jeg vært veldig lei meg og grått mye på kvelden.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei ung.no! I det siste har jeg vært veldig lei meg og grått mye på kvelden og sånt. Først så tenkte jeg at det var pga jeg var hos mammaen min hvor jeg pleier å bli ganske sliten, men det fortsatte da jeg dro til pappa så jeg vet ikke helt. Jeg er ganske sikker på at det har noe med skilsmissen (8 år siden) å gjøre fordi jeg blir ennå veldig lei meg når jeg tenker på den. Spesielt 18. mai var jeg veldig lei meg. Først og fremst fordi det føltes ut som om det var mandag, noe som betyr at jeg bytter hjem dagen etter. I tillegg holdt jeg nesten på å grine i timen fordi vi fikk vite at temaet for tentamen var "oppvekst", noe som jeg for min del vil glemme. Jeg lurer på om dere har tips til hvordan ikke være så lei seg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Selv om det er mange år siden foreldrene dine skilte seg, og du var et lite barn, så er det ikke uvanlig at dette er følelser man kan slite med senere i oppveksten.
Du er nå blitt så stor at du opplever det på en annen måte. Det kan være slitsomt å måtte bytte om å bo hos mor og far, og ha to hjem å forholde seg til.
Det kan være mange tanker og følelser som trigges, og som skaper uro og gjør det lei deg. 
I tillegg er du i puberteten med alt av utfordringer og forandringer i kropp og sinn som det innebærer.
Når du sliter og har det vanskelig, er det viktig å dele tankene dine med noen du stoler på. En du kan snakke med om hvordan du har det. Det er alltid godt å få satt ord på vonde følelser. Det gjør det lettere å takle det, og det er også en lettelse å slippe å bære på det alene.

Jeg synes også du bør snakke med foreldrene dine om hvordan du egentlig har det. De trenger å vite hva som skjer med deg, slik at de kan hjelpe og støtte deg på best mulige måte. 
Det viktigste er at du ikke går holder dette for deg selv, men deler det med en du har tillit til slik at du kan få hjelp til å takle følelsene dine og forstå hvorfor det er slik for tiden.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse