Hopp til hovedinnholdet

Jeg har i det siste vært veldig sliten av å flytte frem og tilbake mellom mamma og pappa hver uke. Nylig begynte jeg med å flytte hver andre uke i stede for hver. Det hjelper litt, men jeg tror jeg bare vil bo en plass. Problemet med det er at jeg ikke vet hvem jeg vil bo hos. Jeg tror kanskje jeg har en liten knapp på mamma, men jeg vet ikke. Noen tips?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har i det siste vært veldig sliten av å flytte frem og tilbake mellom mamma og pappa hver uke. Nylig begynte jeg med å flytte hver andre uke i stede for hver. Det hjelper litt, men jeg tror jeg bare vil bo en plass. Problemet med det er at jeg ikke vet hvem jeg vil bo hos. Jeg tror kanskje jeg har en liten knapp på mamma, men jeg vet ikke. Noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det er ikke vanskelig å forstå at det er slitsomt å pendle som du gjør. Så fint at du tør sette ord på at du er sliten av pendling samtidig som du ønsker å finne en løsning. 
Jeg vil anbefale deg å kontakte helsesøster på skolen du går. Hun kan hjelpe deg å snakke med mamma og pappa. Er det konflikt mellom foreldrene dine kan familievernkontoret hjelpe deg med å finne en løsning. Dit kan du ringe og avtale tid selv eller får hjelp av helsesøster til å lage en avtale. 
Du er blitt så gammel så loven sier at du skal bli hørt i saker som den du beskriver her.
Er situasjonen helt låst kan barnevernet kobles inn og veilede foreldrene dine slik at de kan finne en løsning på pendler problemet ditt.
Norge skrev i 1991 under på Fn`s barnekonvensjon som sier noe om barns rettigheter. Vi har og Barneloven som forklarer hvordan barn i Norge skal ha det 
Alle som jobber med barn i Norge skal ha kjennskap til hva  FN`s barnekonvensjon og Barneloven forplikter hjelpeapparatet til å gjøre.
Se om du finner noe av interesse i artikkelen jeg har lagt med.
 
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Plastpappa eller bonusmor?

Plastikkfar og bonusmamma

Hva kaller du mammas nye kjæreste? Og hans barn? Har du fått en ekstra bestemor i familien, hvordan omtaler du henne? Er "stefar" ut eller inn? Hva kaller DU de nye familiemedlemmene dine?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse