Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal separeres, men de er fremdeles mye sammen.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på nesten 16 år. Foreldrene mine skal separeres. Mamma og pappa er fortsatt veldig sammen om ting, men ting er forandret. Jeg er en hjelp i kommunikasjon. Uansett: Pappa er ikke med på ting som angår mamma sin familie, men mamma er med på det som skjer i pappa sin side. Jeg vet ikke helt hva jeg føler om det, men det hadde vært fint med en grense eller noe. Jeg har sagt at jeg ikke syns mamma burde være med på visse ting men da sa pappa strengt tilbake at han ville ho skulle være med. Siden de skal separeres, noe som jeg faktisk tror kan bli bedre for alle hadde det vært fint om de faktisk satte litt grenser på ting sånn at det blir lettere å håndtere for oss barna. Hvordan skal vi vite hva som er greit og ikke i inkludering når mamma ikke vil at pappa skal være med, men pappa vil at mamma skal være med. Hvordan skal jeg snakke med det om det. Jeg er sliten og lei og trenger at de enten deler seg tydeligere eller bare ikke gjør det i det hele tatt. Jeg trenger råd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 16 år.

Dette skjønner jeg er forvirrende greier. I forbindelse med seperasjon skal foreldre til mekling og mekler skal også snakke med alle barna. Det er den beste plassen å få hjelp til å ta opp denne problemstillingen. Så det er mitt råd. Be om å få snakke med de som har med meklingen å gjøre så fort som mulig.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse