Hopp til hovedinnholdet

Jeg har skilte foreldere.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har skilte foreldere og nå har jeg vært hos mamma og når jeg skal til pappa nå gruer jeg meg og skal snart på leirskole og føler jeg får vondt i magen av og tenke på det og begynner bare og gråte når jeg tenker på det kan jeg plis få hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er ikke alltid lett å flytte mellom to hjem. For noen går det greit, mens andre har det som deg og gruer seg for hver gang de skal bytte hjem.
Det som er viktig for deg å huske på, er at du også har noe du skulle ha sagt om dette. Din stemme teller, og du må derfor fortelle moren din hvordan du har det.
Du skal ha det bra både hos mor og far, og derfor er det viktig at du tør å si noe hvordan du har det og hva du ønsker. Foreldrene dine skal også ta hensyn til dine behov.
Snakke med moren din om hvordan du gruer for dra til faren din. Ta også opp dette med leirskolen så snart som mulig, slik at dere kan finne en god løsning.

Det er alltid slik at problemer blir lettere å bære på når du deler det med noen. Dersom du føler at dette er vanskelig, så kan du gjerne snakke med helsesøster på skole din for å få støtte og hjelp.  

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse