Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skilte seg og samme år fikk far min en ny dame. 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. I 2013 skilte foreldrene mine og samme år fikk far min en ny dame. Hun er i 20 årene og han i 40. Eg bor annenhver uke hos mor og far, men i det siste har eg prøvd å komme meg så langt unna stemoren min og faren min. Faren min er kjempe grei når stemoren min ikke er der. Hun er sint og sur stadig vekk og det virker som at hun prøver å presse far min til noe han ikke vil. Jeg vet godt at hun sluttet å gå på ppiller fordi hun ville ha barn uten å si noe til han, og nå driver hun å presser han til å fri til hun. Vi er 5 søsken og alle er av samme mor, og det virker som at når hun er sur så skal hun til å drepe de minste søskene mine. Jeg pleier å gå på et annet rom fordi jeg ikke orker å se på. Hun har og sakt at far min bare kan dø så hun kunne drive den gården vi bor på. Er veldig redd for at hun prøver å lure far min og jeg har sakt det til han. Har flyttet hjemme fra nå bare fordi jeg ikke orket mer. Usikker på om jeg kan gjøre noe, men er redd for søskene mine.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år.

Takk for spørsmålet ditt!
Dette er en vanskelig problemstilling, og noe mange dessverre kan kjenne seg igjen i. Det er ikke alltid like lett når det kommer nye partnere inn i foreldrenes liv. Du opplever at din stemor er vanskelig å forholde seg til, og at hun rett og slett er en trussel for dine søskens sikkerhet. Det er ikke uvanlig at det er vanskelig å komme overens med foreldres nye partnere. Foreldre sliter ofte med å forstå at selv om de synes sine kjærester er fantastisk, synes ikke barna deres nødvendigvis det samme.
Det jeg lurer på, er om faren din vet at du bekymrer deg, og er klar over hvordan dere søsken opplever stemor? Har du snakket med han om dette?

Det du forteller om en alvorlig bekymring for søsknene dine. Du har selv valgt å flytte ut, men det gjør ikke saken bedre. Hvis det er så ille som du sier, så er det også viktig at du snakker med moren din om situasjonen. Hva tenker hun om dette, og kjenner hun din side av saken? Er det noe hun kan gjøre for å hjelpe de mindre søsknene dine?

Det du først og fremst må gjøre er å prøve å få en god samtale med faren din, slik at han vet hva du tenker. Det beste hadde vært om du fikk han for deg selv, slik at dere ikke ble forstyrret under samtalen og hadde god tid til å snakke sammen.
Nedenfor legger jeg ved en artikkel som gir deg råd om hvordan du går frem med vanskelige samtaler. 
Det du også kan gjøre er å ta kontakt med helsesøster på skolen din for å få råd og hjelp. Helsesøster har taushetsplikt og kan være en god støtte og hjelper for deg.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Plastpappa eller bonusmor?

Plastikkfar og bonusmamma

Hva kaller du mammas nye kjæreste? Og hans barn? Har du fått en ekstra bestemor i familien, hvordan omtaler du henne? Er "stefar" ut eller inn? Hva kaller DU de nye familiemedlemmene dine?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse