Hopp til hovedinnholdet

Vår venninne har forandret seg veldig fordi hennes skilte foreldre ikke liker hverandre. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Vi er en vennegjeng på tre og to av oss skriver på vegne av den tredje. Hun har skilte foreldre og det har hun hatt siden hun var 4 år. Begge foreldrene har fått nye samboere. Det er tydelig at foreldrene ikke liker hverandre og det går veldig utover datteren. Vi ser at de sliter med å kominusere og avtale slik at det blir best mulig for datteren. Dette har vi merket veldig mye den siste tiden og dette påvirker alle tre veldig mye. Veninnen vår vet godt at hun kan snakke med oss om alt og hun har selv sagt at at vi ikke kan gjøre noe med det. For en stund siden ble hun så lei seg at hun og moren satt og kranglet i bilen, så det er tydelig at moren/faren ikke vet hva som er det beste for sin egen datter. Vi vet også at hun gruer seg til neste år da vi har konfirmasjon og hun VET at foreldrene ikke kommer til å bli enige. Alt dette har ført til at hun har forandret seg veldig og dette har preget oss i stor grad. Vi tørr ikke å snakke med foreldrene hennes om dette. Takk for hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at dere skriver til oss!

Først vil jeg si at venninnen deres er heldig som har dere som venner. Å ha venner som bryr seg er ofte det viktigste når man har det vanskelig ellers, enten det gjelder skilte foreldre eller andre problemer med foreldre.

Det er helt klart ikke lett å ha to foreldre som ikke snakker sammen. Dessverre er det noen foreldre som ikke skjønner hvor viktig det er at man snakker sammen når man har felles barn. Etter et brudd er mange veldig skuffet, sint og lei seg. En del av disse følelsene tar de med seg videre i samarbeidet med den andre forelderen. Noen foreldre er redd for at det blir krangling hvis de har for mye med den andre parten å gjøre. Uansett er det vanskelig for barna som ofte er de som lider når foreldre ikke klarer å kommunisere.

Deres venninne har sagt at dere ikke kan gjøre noe med det som er vanskelig, men allikevel er jeg helt sikker på at hun syns det er godt å vite at hun kan komme til dere og at dere støtter henne. Hvis det er noe annet dere kan gjøre så er det å oppmuntre venninnen deres til å snakke med noen voksne om det som er vanskelig, og som kan ha mulighet til å hjelpe. Helsesøster kan være en som både kan lytte til hva hun har å si, og som kan ta kontakt med foreldrene å fortelle dem hvordan deres dårlige samarbeid og kommunikasjon påvirker barnet deres. Dere kan tilby dere å være med henne dit eller å lage en avtale med helsesøster for henne.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente tenker (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Konfirmasjonsdagen nærmer seg, er du klar?

Gutt knyter slips (colourbox.com)

Det er mye å huske på før den store dagen. Hva skulle du egentlig gjøre under seremonien? Hva med talen? Skal du si noe, i så fall hva? Få gode tips til hvordan du skal komme deg gjennom dagen her!

Les mer

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse