Hopp til hovedinnholdet

sårt med 'ny familie', føler mammahar blitt mer gla i dem enn meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, foreldrene mine ble skilt for ca ett år siden snart, og alt skjedde så fort. Plutselig fikk mamma kjæreste etter 2 måneder etter skillsmissen, og vi flyttet inn ganske fort. Nå har pappa kjæreste og det er helt ok. Men ofte føler jeg meg utrolig alene, fordi de to ungene til kjæresten til mammaen min tar mye plass, og de er jo 5-7 år, og alle syns de er så søte. Jeg er jo vant til å ha mammaen min for meg selv, og jeg føler alltid at hun er blitt mer glad i dem enn meg, fordi hun glemmer meg alltid, at jeg faktisk er her, selcom jeg sitter på rommet mitt. Ting er ikke bedre hos pappa, der er det alltid uryddig og han er alltid med kjæresten sin nå. Jeg føler bare at de glemmer at jeg eksisterer. Men det såreste er vell når vi skal fordele ukene hos mamma og pappa. Fordi jeg hører at f.eks mamma har planer med den ”nye” familien sin, som jeg ikke kan bli med på, og det er veldig sårt syns jeg. Ofte så gråter jeg inne på rommet mitt, på nettene, om dagen osv... Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at din mor og far skilte seg for ett år siden og at din mor fant seg en kjæreste innen 2 måneder og at denne hadde to barn på 5 og 7 år.

Videre sier du at du er vant med å ha din mor for deg selv, men at du nå føler at hun glemmer deg.

Hos pappa er det det samme fordi han nå har fått en kjæreste som han er mye sammen med. Det såreste er når du f.eks hører at din or sier at hun har planer med den «nye» familien sin som du ikke kan være med på.

Dette høres ikke bra ut og jeg kan skjønne at du føler deg tilsidesatt. Samtidig er det viktig at dine foreldre får høre hvordan dette oppleves for deg. Tør du å snakke med de om det?

Har du en voksen som du stoler på, som kan være med deg å  snakke med foreldrene dine? Dersom dette er vanskelig så er det også en mulighet å skrive det ned det du tenker på å gi de det i brevs form eller vise det du har skrevet her til oss.

Det er ofte at det virker enda sterkere og kommer enda mer frem det du tenker når de leser det svart på hvitt. Kanskje de da kan forstå hvordan du har det. Dersom du ikke tenker at du vil gjøre det på denne måten, så er det også en mulighet å snakke med helsesøster på skolen og at hun kan innkalle foreldrene dine for å snakke om dette.

Det er ingen god følelse å føle seg tilsidesatt og foreldrene dine trenger å få høre hvordan du har det å gjøre noe for at du skal få det bedre. Håper du prøver noe av dette slik at du får det bedre i dine nye familien.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse