Hopp til hovedinnholdet

Min far er stygg mot min mor, hvordan kan jeg hjelpe?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Min far var utro mot min mor over en lengre periode i år. Han flytter ut etter å ha sagt det, anger etter 2 uker og flytter hjem igjen. Etter en uke hjemme, "klarer han ikke mer", så han stikker av og kjøper seg en leilighet. Han er ikke til å kjenne igjen, han er både frekk til oss barna og spesielt til min mor. Han skylte på min mor for å ha "ødelagt sjansene" hans, til å bli sammen med den nye damen, selv når han hadde sagt det var slutt. Han graver opp gamle historier og vrir på de slik at moren min blir satt i et dårlig lys, selv det ikke er fakta. Han gjør henne til syndebukken for hans utroskap, og mener at vi barna i familien ikke skal ha noen mening om det han har gjort, siden vi er voksne. Jeg har fortalt han at om han velger den andre kvinnen kan ikke jeg akseptere henne eller barna hennes. Han skyller på min mor for å ha ødelagt forholdet mellom han og barna (ikke sant) og sier at han kan gå til rettssak mot henne pga. det, er det mulig? Hvordan kan jeg hjelpe min mor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er trist å høre hvordan dere barn er blitt dratt inn i dette, jeg skjønner at det er vanskelig å forholde seg til. Når det gjelder hvorvidt din far kan gå til rettssak mot din mor på grunn av noe av dette, er det helt urealistisk og ikke mulig. her er det vel absolutt ikke din mor som har gjort noe galt,- det er vel nettopp din far. Det er han som har ødelagt ekteskapet og bedratt din mor. Og ødelagt en familie. Det kan nok høres ut som om at den beste støtten dere kan gi deres mor, er å støtte henne i at hun bør forlate din far. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse