Hopp til hovedinnholdet

Skal foreldene mine skilles?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Mamma Spurte meg idag om vis mamma og pappa flytter ifra hverandre blir jeg lei meg? Jeg sa ja! Jeg har opplevd skilsmisse 4 ganger og det er forferdeligt jeg har hatt 3 stefarer. Men han jeg bor med nå er den beste faren jeg har hatt og mammaen min tvinger han til å gifte seg med henne selv om han ikke er helt klar for det. Mamma føler at pappa ikke liker henne og at hvis de blir gift så Kan mamma ha et bedre liv. hvergang de krangler om det gifte greiene så blir pappa veldig lei seg og drar til farmor. Mamma tror da at hvergang de har kranglet så har farmor sagt stygge ting om mamma. Det er ikke sant.. Jeg skal kansje flytte igjen. Og kansje til utlandet. En hjelpende hånd kunne ha vært bra.!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei gutt 13 år

Du forteller at du har opplevd skilsmisse 4 ganger og at du har hatt 3 forskjellige stefedre. Den stefaren du bor med nå er det beste men din mor tvinger ham til å gifte seg med henne før han er klar for det. Din mor sier hun føler ikke at han er glad i henne, men tenker at dersom hun gifter seg med ham så får hun et bedre liv. De gangene mor og stefar snakker om giftemål så krangler de og stefar reiser til farmor. Så tror mor at farmor har snakket stygt om henne, men det er ikke sant. Du sier til sist at du kanskje skal flytte igjen, og det til utlandet. Så lurer du på hva du skal gjøre og ønsker en hjelpende hånd.

Det som er viktig er at du får fortalt dette til en voksen som du stoler på slik at du kan få råd. Det høres ganske ustabilt ut for deg at din mor gifter seg så ofte, og at du må takle det å få nye stefedre. Det at det også er mye krangler i hjemmet ditt mellom de voksne er heller ikke med på å gjøre hjemmesituasjonen  for deg mere stabil. Dersom det ikke er noen voksne i familien eller nettverket ditt som kan hjelpe, så kan du snakke med helsesøster på skolen å få råd fra henne om hva du kan gjøre. Eller du kan ringe 116111, Alarmtelefonen for barn og unge, og rådføre deg med dem.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse