Hopp til hovedinnholdet

Vil gjerne bo mer hos pappa, men vil ikke såre mamma. Hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Mamma er hele tiden bare sur, og tar mye mer hensyn til broren min som har asbergas syndrom, mamma og pappa krangler hele tiden, men mamma skjefer alltid rundt. De er skillt og har vært det i ca 2,5 år. De bor ca 7km fra hverandre, men jeg hvil helst bo mere hos pappa enn mamma, men jeg hvil ikke såre mamma, hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for et viktig og godt spørsmål! Slik jeg forstår spørsmålet ditt, lurer du på hvordan du skal fortelle foreldrene dine - og spesielt din mor - at du har lyst til å bo mer sammen med din far. Du er lei av hvordan din mor tar mer hensyn til din bror og lei dine foreldres krangling hele tiden, samtidig så er du er redd for å såre mamma.

Jeg skjønner at det kan oppleves vanskelig å fortelle foreldrene dine dette. Jeg tenker allikevel at det er veldig viktig at du faktisk gjør det. Ingen er tjent med at du blir enda mer irritert og lei. Det kan til slutt gå utover forholdet til både din bror og din mor.

Kan du be om å få en samtale med både moren og faren din en dag eller kveld? Start i så fall med å fortelle dem at du er veldig glad i dem begge to, men at du må prate med dem om flyttingen frem og tilbake. Du kan si noe om hvordan du har det og at du ønsker og bo mer hos din far. Og at du håper at de vil la deg prøve dette en stund. Understrek for moren din at du er like glad i henne og at du fortsatt ønsker å tilbringe tid sammen med henne. 

Du kan ikke gjøre mer enn å fortelle foreldrene dine hvordan du føler det. Prøv å få de til å forstå at dette ikke handler om følelser - som hvem du er mest glad i - men om at det er slitsomt for deg og at du er lei all kranglingen.

Det kan hende at moren din synes det er litt sårt at du ønsker å bo fast hos faren din, men kan også være at hun forstår at du ønsker litt alenetid uten din bror og at hun kanskje vil ha forståelse for ønsket ditt. Kanskje kan dere finne en løsning der du kan få litt alenetid med begge dine foreldre?

Jeg legger ved et par artikler som kanskje kan være til hjelp!

 

Masse lykke til!
Med vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Har du søsken med funksjonsnedsettelse?

venner (colourbox.com)

Det er mange sider ved det å være søsken til en som har funksjonsnedsettelse. Mange positive og noen litt tunge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse