Hopp til hovedinnholdet

Bestevennina mi som jeg har kjent siden jeg var 2 år og som er min nærmeste nabo, fikk vite i går at foreldrene henes skal flytte.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Bestevennina mi som jeg har kjent siden jeg var 2 år og som er min nærmeste nabo, fikk vite i går at foreldrene henes skal flytte. Hun har ikke merket noe til dette, mens mine foreldre hadde det. Jeg vet ikke hvordan jeg skal reagere. Hva skal jeg si? jeg vil jo heller ike at hun skal flytte og bare bo her halparten. Hva kan jeg gjøre for å gjøre det bedre? Jeg syns det er helt forferdelig når hun bare ikke stopper å gråter. Jeg syns jo det er trist selv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Det er leit å høre at venninnen din har det vanskelig. Som hennes beste venn er det tøft for deg å se at hun ikke har det bra. Det er lite du kan gjøre med det som skjer i familien hennes, men du kan fortsatt være der for henne. Være en god venn, en støtte, en som stiller opp for henne, oppmuntrer og gjøre hverdagen litt mindre vanskelig å stå i.
Hun har sikkert mange tanker rundt det som skjer, og trenger en hun kan stole på og snakke med.

Det eneste du kan gjøre er å være der for henne. Kanskje også oppmuntre henne til å ta kontakt med helsesøster eller en annen voksen hun har tillit til for å snakke når hverdagen blir for vanskelig.

Hva som skjer fremover er vanskelig å si, men vennskapet mellom dere to er noe som vil bestå og som vil være til stor hjelp for venninnen din.
Akkurat nå er følelsene hennes i kaos og det er vondt og vanskelig. Det er normalt å gråte, og for henne er det godt å kunne slippe ut følelsene sammen med personer hun er trygg på.

Etter hvert vil dette endre seg, og da er det godt for henne å kunne snakke med deg som hun stoler på og står nær. 

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse