Hopp til hovedinnholdet

Har en vanskelig relasjon med sin stemor.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år som har hatt skilte foreldre siden jeg var 1 år. Jeg husker ingenting fra den tiden, men jeg har problemer med pappa sin kjæreste. Hun er ofte snill, men hun er enda oftere sur og det føles ikke ut som at hun liker meg i det hele tatt. Hun himler med øynene hver gang jeg spør om noe, og når hun svarer meg svarer hun med en ekkel stemme som får meg til å føle meg som en dust og jeg får en stor klump i halsen som aldri går bort. Jeg er alltid på rommet mitt hele dagen, men jeg går på dans og det hjelper for da glemmer jeg alle tankene mine. Det hjelper ikke å snakke med pappa om det for han bytter alltid tema eller forsvarer henne. Jeg blir stiv og hard i hele kroppen og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg tenker ofte på at jeg vil flytte til mamma full tid når jeg blir 16 eller 18. Jeg har det bra, men det er vanskelig. Jeg klarer ikke å si ifra. Heg trenger noen tips for hvordan jeg kan styre alt inni kroppen min. Jeg trenger ingen å snakke med bare et råd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg legger ved noen artikler her som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på. Når det er sagt så tenker jeg at det du har behov for å gjøre for å håndtere det du sliter med i forhold til kjæresten til faren din er at du faktisk snakker med noen om dette. Du har forsøkt å ta det opp med din far, men opplever at han hele tiden bytter tema. Det du derfor kan gjøre er å snakke med helsesøster om det du sliter med. Dersom du gjør det vil helsesøster ta deg på alvor og vil kunne innkalle din far (og eventuelt din mor og stemor) til en fellessamtale med deg og helsesøster. Der vil dere sammen kunne legge en plan for hvordan dere alle sammen kan ha det bra sammen.

Jeg har ingen tips for hvordan du kan "styre alt inni kroppen din" utover det at du bør snakke med noen om hvordan du har det. Jeg har anbefalt deg helsesøster på skolen der du går. Du kan gjerne vise helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no. Du kan kanskje også vise din far det du har skrevet her til oss? Da vil han nok forstå hvor mye du sliter hjemme og ta deg på alvor slik at situasjonen blir endret til det bedre for deg.

Håper at mine tanker og råd er til hjelp for deg!

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse