Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om hun kan slite med depresjon. Er ofte sint.

Jente 15 år
 

Spørsmål

om jeg kan ha en deprasjon for jeg er sint rekker finger og harr veldig hodeinne hva skjer med meg jeg har vært så sint på en lærer denne timen og det gjør meg trist

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan verken svare deg på om du er deprimert eller hvorfor det er slik at du ofte er sint. Til det vet jeg for lite om deg og dette mediet er dessuten ikke egnet til å stille diagnoser.

Det jeg derimot kan råde deg til å gjøre er å snakke med noen om det du sliter med av vanskelige tanker og følelser. Snakk med dine foreldre og/eller med helsesøster på skolen der du går. Du kan også ta kontakt med nærmeste helsestasjon for barn og unge i kommunen der du bor.

Ikke gå alene med vanskelige tanker og følelser! Snakk med noen. Dersom du gjør det vil du få hjelp og støtte slik at du på sikt får det bedre med deg selv.

Jeg legger ved en del artikler som jeg tror du kan ha god nytte av å kikke litt på.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse