Hopp til hovedinnholdet

Jeg kjeder meg hos pappa.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på tretten år og flyttet til pappa for noen uker her er jeg enebarn men synes det er skikkelig Skjedelig var ikke enebarn hos mamma har to brødre der og de lager litt støy og mamma har ett ganske stort hus og skjedde meg sjeldent der men hos pappa så bor vi bare i en liten leilighet og jeg kjeder meg hver dag

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du skriver ikke noe om hvorfor du har flyttet eller om dette er noe du kan eller vil gjøre om på. Det er fordeler og ulemper med de fleste familier. Det man irriterer seg over en tid kan være det man savner i neste øyeblikk.

Det kan også ta tid å bli kjent med nye mennesker, det kan hende det blir bedre om du får venner i området. Kan du snakke med foreldrene dine om dette kanskje de kan hjelpe deg finne løsninger. Dere kan alle få hjelp til å snakke om dette ved familievernkontoret der du bor. Der har du også rett til å bli hørt om hva du ønsker og tenker.

Om du synes det er vanskelig å snakke med dine foreldre om dette kan det være godt for deg å snakke med noen andre om hvordan du har det. Helsesøster eller sosiallærer kan være gode å snakke med. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted.

Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe deg.

 

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse