Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal gå fra hverandre. Hva burde jeg gjøre/tenke på?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, foreldrene mine inviterte meg og mine to brødre på sjokoladekake på kvelden. Foreldrene mine sa at vi skulle snakke om et viktig tema. Rett ut av det blå, de forteller at de skal flytte fra hverandre, og at det er liten sannsynlighet for at de flytter sammen igjen. De to brødrene mine får sjokk, mens jeg sitter der og holder tårene inne. Foreldrene mine begynner å gråte, men jeg bare ser på dem. Så begynner tårene mine å komme. Etterpå føler jeg at det ikke er noenting positivt med dette, og griner og griner. Hva burde jeg gjøre/tenke på?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Takk for at du skriver til oss!
Jeg forstår godt at dette er vanskelig for deg. At du er lei deg og gråter mye etter at mor og far fortalte at de skal flytte fra hverandre, er helt naturlig! De fleste barn opplever dette som veldig vanskelig.
 
Det er viktig at dine foreldre får vite hvordan du har det, slik at de kan hjelpe deg på best mulig måte. Synes du det er vanskelig å snakke, kan det være en ide å skrive til dem om hvordan du har det. Du kan sende det som brev eller som sms. Foreldre er ofte mer interessert i høre hvordan barna har det en man skulle tro!
Jeg tenker at det kunne vært fint for deg å snakke med en annen voksen om hvordan du har det. Anbefaler deg å ta kontakt med en sosiallærer eller helsesøster på skolen din. De er flinke til å snakke med barn og unge om følelser og tanker de bærer på. De er også flinke til å komme med gode og konkrete råd.
Håper noe av dette kan være til hjelp for deg.
 
Ønsker deg masse lykke til!
 
Legger ved en artikkel som jeg anbefaler deg å lese.
 
 
Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse