Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler pappa liker stemoren min mer enn meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er jente på 13 år å faren min var utro mot mamma så de skilte seg men da var jeg veldig liten men jeg husker krangler og alle hus jeg har bodd i. Han var utro med hushjelpen vår og nå er de gift. De har ingen barn men jeg føler at pappa liket stemoren min bedre en meg. hva skal jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Kjære deg!

Det kan være vondt når foreldre skiller lag, selv om det er lenge siden. Dette har nok gjort stort inntrykk på deg siden du husker alle kranglene og husene du har bodd i når du var liten.

Jeg håper foreldrene dine har sluttet å krangle og at dette er bedre nå. Ofte er ikke de voksne klar over det du forteller om her, så det er viktig at du snakker med pappan din om dette.

Det er helt naturlig å ha sjalusifølelser når mamma eller pappa får en ny partner. Og kansje særlig mot noen som var i livet deres før og etter bruddet.

Jeg tror det er lurt at dere snakker sammen om dette, slik at din far får vite hvordan du føler det. Kansje gjør dette at han blir mer oppmerksom slik at du føler at han ser deg bedre.

Ikke gå med bekymringen eller tankene om dette alene dersom problemene ikke går over. Du kan snakke med en voksen du har tillit til. Det kan være en lærer, rådgiver på skolen eller helsesøster på skolen.

Legger ved noen artikler som er fine å lese.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse