Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd mamma og pappa skal skilles

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei .jeg griner vær eneste dag Pga jeg tror kanskje at mamma og pappa begynner miste litt følelser for verandre . Mamma bor på gjeste rommet Pga hun legger seg mye tideligere enn pappa . Pappa jobber mye med å pusse opp huset men d virker ikke som mamma setter så stor pris på d som hun burde .de kysser aldri og jeg er sykt redd for at de skal skilles

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Det er ingen god følelse å gå i slik usikkerhet som du beskriver og være redd for om foreldrene dine holder sammen eller ikke. Den sikreste måten å få et svar på dette er å ta mot til seg og spørre foreldrene dine. Kanskje de ikke tenker over at væremåten deres bidrar til at du bekymrer deg? Og det er også en mulighet for at det kanskje ikke er grunn til bekymring heller. Om du ikke føler du kan snakke med foreldrene dine om dette synes jeg du skal ta kontakt med helsesøster på skolen. Hun kan du snakke med og sammen kan dere finne ut hva som kan være nyttig i akkurat din situasjon.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse