Hopp til hovedinnholdet

Pappa har fått seg kjæreste som har barn. Vennene forstår ikke.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine skilte seg for ca 3 år siden. Det var selvfølgelig veldig trist, og jeg vil enda at de skal bli sammen igjen. Men problemet er at jeg har mange gode venner. Og de er ikke falske eller noe sånt. Og spesielt en av de er en ekstra god venn. Så pappa har fått seg kjæreste som har barn. (De skal ikke flytte inn) Og jeg sa det til den gode vennen min. Og det hun sa var: -Så bra! Jeg ble lei meg og så dumt på henne. Bra? Spurte jeg. -Ja det er jo bra for han da. Jeg ble litt sur. Hun spurte ingen ting fra min side. Jeg sa at jeg var lei meg. Og at det var dumt. Og da sa hun -Så teit at han har fått seg kjæreste da! Liksom for å tulle. Hun sa hun hadde snakket med en annen i klassen, og at hun hadde blitt glad når faren hadde fått seg ny kjæreste. Jeg sa: Hvis dine foreldre flyttet fra hverandre og faren din fikk ny kjæreste, hadde du blitt glad. Hun skjønte det ikke, og sa ja. Har lyst til å snakke med vennene mine, men de forstår ikke

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så trist når foreldre skilles. Det er vanlig at barna håper at de skal bli sammen igjen. Når den ene forelderen finner seg en kjæreste kan det være som at dette håpet knuses, og man sørger på nytt over foreldrene som er gått fra hverandre. 
Det er ikke så lett for andre å forstå hvorfor du ikke synes det er bra at han har funnet en kjæreste. Den nærmeste venninnen din som har foreldre som er gift vil kanskje ikke forstå det, hvis hun ikke opplever det selv. Det eneste er hvis du forklarer henne at du hadde håpet at foreldrene dine skulle bli sammen, og at når faren din din har funnet en annen, at det håpet ikke er der lengre, og at det er derfor du ikke er glad på hans vegne.
Du kan snakke med helsesøster på skolen om dette. Helsesøster vil forstå hva du føler når du forklarer henne hvordan dette er. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her, hvis det er til hjelp. Da slipper du å si så mye. 
Snakk med helsesøster!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse