Hopp til hovedinnholdet

Stresset etter foreldrenes skilsmisse.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en person som ikke ofte snakker om følelsene mine og blir egentlig veldig fort stressa. Foreldrene mine har akkurat skilt seg og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal takle det. Hele situasjonen er veldig stressende med tanke på hvor jeg skal bo og hvem jeg skal være hos. I tillegg til dette så går jeg også i 10. Klasse og har mye annet å tenke på også. Er veldig opptatt av trening og kosthold og føler at det går utover dette også, jeg vet bare rett og slett ikke hvordan jeg skal takle stresset.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for det du skriver til ung.no.

Du skriver at du er stressa på grunn av at dine foreldre har skilt seg. Du synes det er vanskelig å snakke om følelsene dine. Du skriver at det er veldig stressende med tanke på hvor du skal bo, og hvem du skal være hos. 

Det du skriver viser hvor krevende hverdagen kan bli når foreldre skiller seg. Det er ikke vanskelig å forstå at en skilsmisse med to viktige personer i ditt liv påvirker deg. Slike ting okkuperer tankene, og det er vanskelig å få plass til andre tanker. Man bli sliten og ikke minst trist og lei seg. Med andre ord tenker jeg at du reagerer helt normalt på en vanskelig situasjon. 

Det er nok en del på din alder som opplever slik som du. Samvær med den ene og den andre etter skilsmisse krever alltid en viss tid for at det skal bli bra. Du skal bli hørt og jeg tenker at du må velge deg som bli best for deg. 

Det viktigste du kan gjøre er å snakke med noen om hva du tenker og føler på og hva du opplever det. Ofte trenger vi litt hjelp til å få sortert følelsene våre, slik at det ikke blir helt kaos inni oss.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke med foreldrene dine om dette kan helesøster være til god hjelp. Helsesøster er vant til å snakke med ungdom om blant annet hvordan de opplever en skilsmisse. Det hjelper som sagt å få sortert følelsene sine. 

Jeg vil også anbefale deg å lese artikklene jeg har lagt ved svaret om skilsmisse, og hvodan det kan påvirke barna. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer

Slik takler du stress

Jente sitter ved pulten og er sliten (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse