Hopp til hovedinnholdet

Annenhver uke hos mamma og pappa etter skilsmisse. Hvordan takle det?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har snart hatt skilte foreldre i 4 år. Når de skilte seg ble mye forandret, men de snakket aldri om det til oss barna. Mamma bare flyttet ut med en gang. Jeg har ikke tenkt så mye på det før nå det siste halvåret. For litt over 6 mnd la mamma ut på facebook at hun hadde fått seg kjæreste. Hun var alltid med han, det er hun jo fortsatt. Vi må alltid være hos han, spise middag og overnatte. Og de har allerede bestemt at vi skal flytte inn til han. Vi er annehver uke hos mamma og pappa. Når vi drar til mamma tenker jeg liksom «yey, endelig får jeg møte mamma og være med henne» men det ender alltid med at jeg ligger i senga mi hver kveld mens mamma er med han. Jeg savner å bare være med mamma. Jeg har prøvd å snakke med henne om det, men jeg føler at hun ikke tar det seriøst. Og hun blir bare sur! jeg har tenkt mye på i det siste at jeg vil flytte inn til faren min, men vet ikke hvordan jeg skal si det til mamma:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år!

Takk for det du skriver til ung.no. Det er nok en del på din alder som opplever slik som du. Samvær med den ene og den andre etter skilsmisse krever alltid en viss tid for at det skal bli bra. Jeg kan forstå at du savner kontakten med din mor og at det føles sårt når hun vil være sammen med sin nye kjæreste framfor deg.

Det jeg blir opptatt av når jeg leser det du skriver er at i denne familien snakker de ikke mye sammen om det de tenker. Neste gang du snakker med din mor kan du prøve å legge vekt på det du opplever, tenker og føler – uten å anklage henne. Se hva som skjer da.

Har du foreslått at bare dere to kan gå en tur? Gå på kino sammen? Eller gå ut og spise? Det er konkret og kan bli en god stund sammen med mamma. Ellers kan jeg tenke meg at dere trenger litt hjelp til å lage en god samtale. Da er familiesenter i kommunen et godt tilbud. Der kan dere få avtale uten henvisning fra lege.

Du kan jo også fortelle om planene dine om å flytte mer til pappa og høre hva hun sier da. Det kan hende det er en god løsning, men det er ikke sikkert det hjelper på savnet av mamma. Jeg håper forresten du har sansen for mammas kjæreste. Det vil gjøre det lettere å være sammen med mamma hvis du lærer deg å like han. Se noen lenker til artikler under her! Lykke til!

Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Flytting når foreldrene skiller seg

Skilsmisse kan skape en sårbar situasjon for foreldrene, men kanskje ennå mer for barna, særlig dersom én eller begge foreldre skal flytte.

Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse