Hopp til hovedinnholdet

Er det "normalt" å føle slik ubehag når foreldrene er med hverandre igjen..?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei, jeg er en jente på 14 år, og var 8-9 år da mine foreldre skilte seg og dette gikk vikelig inn på meg. Kan huske at jeg gråt lenge etter at mamma fortalte meg dette..
De ble sammen igjen for et halvt år siden, og nå har de flyttet sammen igjen og alt. Jeg vet jeg burde være glad for det, men det er noe rart. Mamma nekter å fortelle meg hvorfor de skilte seg, hun sier det ikke har noe med hverken meg eller lillebroren min å gjøre og hun skal fortelle meg det når jeg blir "eldre".
Selv føler jeg et stort ubehag når de kysset eller er innpå soverommet/badet sammen.. Det er jo en grunn til at de skilte seg. En krangel er en krangel, men fører det til skilsmisse, må det ha vært alvorlig, og begge/ eller den ene må ha blitt såret fryktlig.
Er det "normalt" å føle slik ubehag når foreldrene er med hverandre igjen..?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er mange ting oppi dette...  For det første så tenker jeg at det blir litt rart når du har sørget over noe, og så må du etter noen år omstille deg igjen til slik det var før.  Du skal jo være glad og så greier du det ikke 100%, og da blir det litt rart.  Jeg tenker også at dette kan handle litt om at du ennå har en liten utrygghet på om dette virkelig kan holde denne gangen, og at det er det som gir det litt ubehag.  Det er også slik at du er i en alder nå der det at voksne kysser og er intime med hverandre ikke føles så OK å være vitne til, og naturlig gir en slik litt "ekkel" følelses.  -Slik har de fleste på din alder det, og den delen av det får du bare holde ut, for eksmpel ved å trekke deg unna og si til deg selv at det får være "deres greie".

I forhold til det du ellers føler utrygghet på, så tenker jeg at du kan prate med foreldrene dine og si at du er litt utrygg på om de skal gå fra hverandre igjen siden du ikke vet hvorfor det ble slutt sist.  Hvis de ikke ønsker å fortelle deg alle detaljer om hva som skjedde den gangen, så kan de kanskje i alle fall nå fortelle deg om hvordan de har tenkt å satse slik at det ikke blir brudd igjen.  -Å få en slik tydelig bekreftelse fra foreldrene dine om at de har lagt fortiden bak seg, lært av den og nå vil gjøre ting annerledes så det varer, kan være godt, og gjøre at du roer deg litt mer.  Be om det!

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om å flytte hjemmefra?

Hvor kan du søke om bostipend?