Hopp til hovedinnholdet

Hva er vanlig i etter en skilsmisse og hvorfor er jeg så sint?

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei, jeg ble skillsmisse barn i fjor rett før sommarferien, og jeg lurte på en ting:Jeg føler at mamma sier at, pappa gjør det og det feil. Men det er motsatt, han sier at, mamma gjør det og det feil.Er det vanligt ettre en skillsmisse?I tillegg har jeg hatt masse problemer med venninner i det siste, en av mine beste venniner blir ikke så godt likt av to av dei andre venninene mine..dette ser jeg som vanskli oppi alt dette med mamma og pappa.Av og til får jeg sånne raseri anfall, og klarer ikke å kontrolere meg selv, så jeg spenner og slår søstrene mine..Noe jeg slettens ikke mener. Problemet med raseri anfallene er at jeg ikke vet hva di kommer av?jeg har mangen ganger bare prøvd å komme meg vekk før anfallenen kommer, men får det ikke til?Hvordan kan jeg unngå dem?Forvirret Jente 13 år
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du forvirret jente 13 år!

Beklager at du har ventet så lenge på svar!

Det er dessverre vanlig at foreldre legger skylden på hverandre etter en skilsmisse. Dette er noe du som barn ikke burde vite om dine foreldre. Det er ikke lett for foreldre å holde barna utenfor en skilsmisse,men det er faktisk plikten deres.

Det at du får dine foreldres skilsmisse midt oppe i en tid i livet dere forholdet til venner ofte kan bli vanskelig er nok en viktig grunn til at du silter med sinnet ditt nå. Når man er midt opp i puberteten er det mye som skjer mellom mennesker. Da vil ekstra problemer som foreldres skilsmisse være en stor belastning. Det er ikke lett å stille opp å være go venn når man har slike bekymringer.

Det kan kanskje være godt å snakke med noen om dette. Mange synes det er godt å snakke men helsesøster eller sosiallærer. Du kan også snakke med noen på helsestasjonen for ungdom. Jeg synes også det hadde vært lurt av deg å få sagt hvordan det er til foreldrene dine.

Lykke til!

Vennlg hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om kropp og helse?

Hvorfor utføres kvinnelig omskjæring?