Hopp til hovedinnholdet

Venninna mi sliter- hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Foreldrene til en venninne har nettopp skilt seg, og hun ser så leiseg ut hele tia. Men jeg vet liksom ikke hva jeg skal si, jeg vet jo ikke hvordan det er. I går kom hun til meg og snakket om at hun hadde mareritt om moren og litt sånt, og jeg visste ikke hva jeg skulle svare. Jeg er litt redd det skal virke som om jeg ikke bryr meg. Men jeg bryr meg veldig, jeg finner bare ikke de rette ordene. Jeg sliter litt med å finne rett ord hvis det er noe ennet som plager noen, og som de vil snakke med meg om. På forhånd; takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du kontakter oss på ung.no

Det er ikke lett når du ser at venninna di sliter. 

Det er ikke å forvente at du på 16 år skal ha "de rette ordene " i en slik situasjon. Det viktigste er at du lytter, ikke hva du svarer. 

Mitt råd er at du følger venninna di til helsesøster eller helsestasjon for ungdom, så hun kan få hjelp fra voksne fagpersoner. De er vant til å snakke om skilsmisse, og vet hva de skal spørre om og hvilke råd de skal gi.

Lykke til

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse