Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker at forholdet skal vare, men har alltid negative tanker.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og kjæresten min har det veldig bra sammen. Jeg er et veldig kresent og "kompleks" menneske som sjeldent finner noen jeg virkelig liker. Kjærsten min og jeg fant hverandre helt tilfeldig og vi fant tonen med en gang. Vi har vært sammen en god stund nå, men problemet er at jeg er veldig lite optimist. Mamma og pappa gikk gjennom en stygg skilsmisse, men utroskap fra pappa sin side. Utrolig vond situasjon og det skjedde mye, og nå idag har jeg nesten ingen kontakt med pappa. Jeg vil så gjerne at jeg og kjæresten min skal vare, men har alltid tanker om at vi ender opp som foreldrene mine. Jeg har ikke lyst på noen andre enn kjæresten min, så jeg er så redd for at noe skal skje mellom oss.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Så fint å høre at du og kjæresten din har det godt sammen, og fant tonen så fort!

Ikke la negative tanker ødelegge forholdet deres!

Forsøk heller å bruke den erfaringen du har fra foreldrene dine til noe positivt, og at slik vil du ikke ha det!

Snakk med kjæresten din om dine opplevelser i skilsmissen, og vær ærlig med han at du er redd for at forholdet skal ende slik. Ved å kommunisere og være åpne for hverandre er det lettere å vite hva den andre part tenker og føler, og dermed bedre for et godt forhold.

Tenk heller positivt og vær glad for at du og din kjæreste har det godt og trives sammen. Ikke bruk energi på å tenke negativt om hva skjer, hvis, dersom...

Ønsker dere lykke til og riktig god sommer!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Er du god å snakke med?

Snakker sammen i kantina på skolen (colourbox.com)

Alle trenger en som er god å snakke med en gang iblant. Her får du ti gode samtaletips for å bli en som det er lett å snakke med når livet er vanskelig.

Les mer

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse