Hopp til hovedinnholdet

Hei jeg er en jente på 15 år, ja alt starter med at mamma og pappa skiller seg.

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei jeg er en jente på 15 år, ja alt starter med at mamma g pappa skiler seg, pappa fikk foreldreretten, for mamma er så mye ute og reiser. Pappa ble litt rar etter at de ble skilt. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal stile spørsmålet men i hvertal pappa bruker meg på en måtte som trøst, nå tør jeg nesten aldri vere hjemme så jeg er nesten altid borte på hverdager. Nå er det ca en uke siden dette hente sist, jeg har ikke lyst til og gjøre de tingene han sier jeg skal gjøre med han, han er jo min egen far.
Hva skal jeg gjøre????
Hilsen wiviane
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, så bra at du skriver hit!

Dette høres ut som en veldig vanskelig situasjon for deg, sånn kan du ikke fortsette å ha det. Du skriver at du ikke orker å være hjemme fordi pappa bruker deg som trøst, og at du må gjøre ting med pappa som du absolutt ikke vil! Dersom det er slik at du må ta pappa på kjønnsorganet eller at pappa tar på deg eller vil ligge med deg, så skal du ikke gjøre det. Pappa har ingen rett til å be deg om det, og han har heller ikke lov til å gjøre det.

Det er tydelig at du føler at dette er helt feil, og det er viktig at det blir slutt på det. Jeg vil at du skal ta kontakt med helsesøster på skolen din eller en annen voksen du stoler på. Kanskje har du en saksbehandler hos barnevernet? Har dere vært på familievernkontoret i forbindelse med skilsmissen? De som jobber på slike steder har taushetsplikt, og kommer til å samarbeide med deg om hvordan dette kan løses. Det er viktig at du vet at uansett hva som har skjedd så er ikke noe av dette din skyld. Det er heller ikke sånn at din far nødvendig vis må i fengsel eller at dere ikke får ha kontakt hvis du forteller om dette. Saken vil bli undersøkt, og du vil bli hørt på.

Hvis du synes det virker helt umulig å fortelle om dette til noen, så foreslår jeg at du ringer tlf 80057000. Dette er en hjelpetelefon for overgreps-utsatte, det er gratis å ringe og du kan være anonym. Du kan også kontakte helsestasjonen for ungdom der du bor, eventuelt også politiet.
Jeg håper du får den hjelpen du trenger på veien videre. Se også litt på denne siden om det er noe som er av nytte.

med hilsen fra Helsebror
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om søvn?

Hvordan virker koffein i kaffe, brus og energidrikker på søvnen?