Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å slippe å reise til faren min?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei:) Foreldrene mine er skilte. Jeg bor fast hos min mor, men annen hver helg besøker jeg far. Men far har også en kjærest, ei jeg ikke liker i det hele tatt. Jeg vat at når man er 12 har man mer og mer og si til hvem man vil bo hos. Men jeg vil bo bare hos mor og ikke hos far i det hele tatt. Jeg har fortalt dette til min mor, hun sier at det er såppas sjeldent jeg er hos min far at jeg skal reise, men hun sier at det er fordi hun vil ha en helg uten unger også. Hun har snakket med min far om det og han sier han skal snakke me kjæresten sin. Men det er greit, men uansett når jeg kommer dit så er hun sur og overser oss(meg og søskena mine) En gang kalte hun meg jævla fitte og knep meg. Etter det har jeg ikke hatt lyst til å reise dit igjen.. men uansett om jeg sier til mor og far at jeg vil bo bare hos mor og slippe å reise til far, så bryr de seg ikke..! Så hvor gammel må jeg være for at jeg kan si at nå vil jeg bo her og bare her..? Jeg er lei av at alle sier at når du er 12 år har du mer og mer å si for det hjelper meg ikke, de driter i hva jeg synest!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Jeg skjønner at du blir skikkelig lei deg av dette! Dette er et vanskelig dilemma. Barneloven sier at foreldre og barn har krav på kontakt med hverandre. Det skal også sørge for barns rettigheter. Loven går ut i fra at alle barn har lyst å være sammen med begge sine foreldre.

Har du prøvd å snakke med faren din om dette? Jeg vet at dette ikke er lett men det kan være viktig. Er det noen andre som du kan snakke med som kan hjelpe å snakke med mamma og kanskje pappa også?  Mange synes det er godt snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen har også lege og psykolog i tillegg til helsesøster. Familievernkontoret der dere bor jobber med akkurat sånne ting som samvær. Du burde be mamma og pappa bestille time der og be om å få bli med.

Det er dine foreldre som har ansvar for deg og plikt til å ta vare på deg, og også høre på deg.

Håper dette er til nytte!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Den store snustesten

Kan gravide snuse?