Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal skilles og jeg er livredd.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, i går fikk jeg vite at foreldrene mine kanskje skal skilles. Jeg er livredd, foe jeg har nettop begynt på ungdomskoleklassen og er kjemperedd for at om De skilles så kommer jeg til å glemme gymtøy/badetøy og få anmerkning, og at jeg blir å ikke klare å konsentrere meg og gå ned i karakterer. Pappa bare forsvant til en kompis for tre dager siden så det er mamma jeg har fått snakket med. Men jeg føler at hun ikke forstår noen ting, jeg føler at hun ikke bryr seg om noen andre enn seg selv. Hvordan kan jeg komme meg lettere gjennom det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Det er naturlig å kjenne seg redd og engstelig når det familielivet man kjenner til ikke lenger skal være slik. Det at foreldre skal skilles setter naturligvis i gang mange tanker i deg og det er lov å kjenne på alle disse. Det er lov å være lei seg og redd. Det er kanskje lett å få tanker om at ting vil forandres til det verre. At du vil glemme ting til skole etc trenger ikke være tilfelle. Du har fremdeles to foreldre som skal være der for deg og ta ansvar for deg og din trivsel/skolegang. Det er imidlertid viktig at også du får tid nå til å bearbeide skilsmissen og allt som følger, og jeg tenker det da er viktig at du har noen å snakke med. Har du en annen voksen du stoler på som føles fin å snakke med kanskje? Hvis ikke er helsesøster på skolen en fin person å snakke med og har mye erfaring med dette temaet. Jeg legger også ved en link til ulike hjelpetjenester du kan benytte deg av her: hjelpetjenester. Jeg tenker det også er fint om du, moren og faren din etter hvert klarer å snakke sammen om det som har skjedd og hvordan det framover kan bli best mulig for deg. Akkurat nå kan det kanskje være at moren og faren din også er i litt sjokk over situasjonen. Gi det en dag eller to og prøv å snakke med dem igjen. Håper det ordner seg. 


Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse