Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bytte helg jeg er hos pappa

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ung.no siden deres har hjelpet meg med utrolig mye. Mamma og pappa har nettop skilt seg. Jeg er hos pappa hver tredje helg og han bor ca 40 minutter unna mamma. Den helgen vi skal være hos han har bestevenninen min bursdag.Så jeg lurte på ol jeg får lov til å bestemme å være hos mamma den helgen eller kan jeg bli tvunget til å dra til pappa?

 

 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver tik oss når du har spørsmål og så flott at du opplever å ha fått hjelp fra ung.no .Jeg tenker at du bør sette deg ned og snakke med foreldrene dine om dette. Da finner dere nok sammen en løsning. De ønsker nok også at du skal få vært der på din bestevenninnes bursdag vil jeg tro. Husk at stemmen din er viktig. I følge barneloven skal det etter fylte 12 år,  legges stor vekt på hva du mener. Da skal du få kunne si din mening før det tas avgjørelse om dine personlige forhold, for eksempel hvem av foreldrene du skal bo hos hvis de lever hver for seg. Du kan lese mer om barneloven her: Barneloven.html. Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse