Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få samvær slik jeg vil og orker? må jeg til en sånn snakke person da?

Jente 13 år
 

Spørsmål
hei, jeg sendte inn et spm som dere nesten må skjekke for å fatte koden er e0fb1

da jeg viste svaret(ikke spm , vil ikke hu ska vite jeg sliter)ble hun bare sur på dere. jeg har ikke greid å snakke med pappa om dette for vi har liksom ikke noe forhold..

mamma fatter meg ikke, fatter ingentiing som har med meg og livet mitt å gjøre. når jeg sier jeg ikke orker all flyttingen sier hun bare hva er så galt i å sitte i en ny stue å ligge i en ny seng?! å jeg greier ikke svare på det for d er noe d ikke går ann å svare på!
foreldrene mine bor veldig nærme hverandre så da tror di alt blir nesten normalt igjen, men nei ikke for meg!

blir snart 14 forandre d noe?

de har lsm bøyd seg fra 50/50 til at jeg går til han annen hver onsdag, noe som er 2dagers forskjell(i mine øyne, mamma får d til å bli 4 some how)å d er ingenting for meg!

hvordan skal jeg få det slik jeg vil og orker? må jeg til en sånn snakke person da?

xoxo jente på kanten av stupet
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!


Jeg skjønner at du synes det var vanskelig å vise moren din spørsmålet ditt, men hvis hun ikke vet hvor mye du sliter er nok vanskelig for henne å forstå hvorfor det er så viktig for deg å bli hørt når det gjelder samvær.

Er det noen du stoler på som du kan snakke med og hjelpe deg snakke med mamma? Det kan være besteforelder, tant eller onkel , eller noen andre dere har et godt forhold til. Er det ikke noen slike kan det være lurt å snakke med helsesøster eller sosiallærer.

Det er veldig leit at du skal ha det sånn. Mange foreldre synes det er vanskelig å både ta hensyn til egne, den andre forelders og barnas behov på en og samme gang. Har du også søsken kan mamma være redd for å forskjellsbehandle dere og skape karngel mellom dere.

Det er helt vanlig at når man blir ungdom blir det å flytte mellom to hjem vanskeligere og vanskeligere. Det forstyrrer mer og mer skolegang og tid med venner. jeg tror at det er viktig at du finner en måte å fortelle mamma hvor vanskleig det er for deg selv om det er skummelt. Kanskje du skal spørre om dere kan gå på familievernkontor sammen, helst alle tre, for å snakke om dette. Du har krav på å bli hørt, men det er desverre foreldrene dine som betemmer til syvende og sist.

Husk foreldre ikke alltid forstår hint.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om Europa og EU?

Hva heter EUs støtteprogram for ungdomsprosjekter?