Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med søvn og tanker etter skilsmissen til foreldrene mine

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Har skilte foreldre, mor og far er gode venner. Jeg sliter med å søve tenker på ting angående dette. Mor og far har forsjellige regler. Som plager meg mye. Jeg lurte på om jeg kunne få noen tips om å hondtere stygge tanker. Å snakke med foreldre er uaktuelt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. En skilsmisse er vanskelig og det er naturlig å ha tanker og følelser rundt dette. Jeg forstår at det også er utfordrende å forholde seg til ulike regler i de to hjemmene hos foreldrene dine. Og jeg ser du skriver at du ikke ønsker prate med de, men jeg vil allikevel oppfordre deg til det. Sammen kan dere finne regler som du kan forholde deg til i begge hjem og mye mulig er de ikke klar over at de har så forskjellig foreldrestil etter skilsmissen. Det hjelper ofte å være ærlig og snakke sammen. Om du ikke klarer prate med de synes jeg du skal snakke med helsesøster på skolen. Hun har mye erfaring med lignende saker og sammen kan dere finne ut hva som kan være best å gjøre i akkurat din situasjon. Håper ting blir bedre.

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse