Hopp til hovedinnholdet

Gruer meg til alle høytider!

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg gruer meg til alle høytider hvor man skal være med sine kjære... Mamma og pappa krangler hele tiden selv om de ikke bor sammen. Alle i klassen begynner å snakke om jul og hvor mye de gleder seg til forskjellige høytider flere måneder i forveien og da kjenner jeg depresjon og angst tar knekken på meg fordi jeg føler ingenting for julaften eller nyttårsaften. Har to yngre brødre som jeg vet er i sorg dem også på grunn av at vi ikke kan være familien sammen lenger og det knuser meg så utrolig... Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger for det nytter ikke snakke med noen for jeg klarer ikke få ut ord for hvor såret jeg er for at jeg ikke kan ha en fin julefeiring med det som en gang var det beste jeg visste, nemlig sammen med mamma og pappa og søsknene mine osv. Hilsen gutt 16 svært deprimert og lei seg

Besvart 27.10.2018 20:42
 

Svar
Hei!
 
Takk for at du tar kontakt!
 
Det er trist å lese at du gruer deg til høytider og det blir selvsagt forsterket ved at venner gleder seg og snakker om det! Dette er tiden som mange forbinder med forventning, fredfullt familiesamhold og kos. Skole, media og samfunnet er fylt av en slik fremstilling av julen. Dessverre har ikke alle barn det like godt i slike høytider- og det føles ekstra vondt når man får så mange påminnelser om hvordan det ideelt sett kan være, lang tid i forveien.
 
Jeg skjønner at det er vanskelig for deg å snakke om dette, da det som du sier ikke finnes dekkende ord for hvor lei deg du er for at foreldrene dine krangler og for at du og brødrene dine ikke får feire jul og høytider slik som du husker det.
 
Imidlertid syns jeg du får uttrykt følelsene dine sterkt og klart i innlegget ditt, og kanskje du kunne skrevet dette til foreldrene dine i et brev eller en melding. Eventuelt kan du vise dem både innlegget ditt og svaret mitt.
Det kan bidra til å forstå hvordan du og brødrene dine har det når de krangler.
 
Foreldre, barn og unge kan få hjelp for familieproblemer på et familievernkontor, ferier og høytider er det knyttet mye følelser til og er et hyppig tema. Du eller foreldrene din kan ta kontakt . Jeg legger ved en link som hjelper deg med å finne det nærmeste familievernkontoret:
www.bufdir.no/Familie/Finn_familievernkontor/    
 
Jeg håper svaret mitt kan komme deg til nytte!
 
Mvh familieterapeuten i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse