Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa tenker at de skal skille seg og det er vondt

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 12 år. Jeg har 2 søsken og mamma og pappa. Vi har alltid hatt det veldig fint sammen, og jeg ser at mamma og pappa er glade i hverandre, men plutselig i går kveld satte de seg ned med meg og storesøsteren min og sa at de tenkte på å skille seg. Jeg begynte å gråte å det gjorde de også. De sa at de har ikke kranglet, og at de er veldig glade i hverandre, men mamma sa også at hun ikke følte seg bra, og ikke visste om hun var glad i han på den måten. Hun skal nå bo i en hybel alene hos bestemor i en uke å tenke. Mamma sier at hvis jeg trenger noe, må jeg ikke være redd for å si ifra, og at det er helt greit å vise at jeg er lei meg. Livet kommer aldri til å bli som før, og jeg vil bare gråte hele tiden. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med sorgen, og om den noen gang kommer til å forsvinne. Jeg skjønner bare ikke hvorfor se skal skille seg, når de sier at de er glade i hverandre?! :((

Besvart 05.11.2018 14:47
 

Svar
Hei

Fint at du tar kontakt med oss.

Jeg skjønner at du er lei deg, det er vondt å oppleve at foreldrene kanskje skal gå fra hverandre. Du sier at de ikke har bestemt seg enda, men tanken på at dette kanskje kan skje er vanskelig å forholde seg til. En skilsmisse er opprivende for en familie og det kan komme overraskende på særlig hvis foreldre har vært gode venner og hatt det fint sammen slik du beskriver.

Noen ganger er det sånn at foreldre ikke ser på seg selv som kjærester lengre selv om de er gode venner og glade i hverandre. Da kan det være litt rart å forstå hvorfor de går fra hverandre.

Det er fint at moren din sier at du kan komme når du trenger noe og at det er lov å være lei seg fordi det er det. Det er helt normalt. Det kan føles som at sorgen aldri vil ta slutt akkurat nå men den vil endre seg og bli mindre etterhvert. Det tar tid å venne seg til tanken på en ny situasjon. Men nå er det greit å være lei seg. Og slik vil det kanskje være enn så lenge de ikke har bestemt seg for hva de kommer til å gjøre. Snakk gjerne med de rundt deg og finn på noe kjekt med venner eller familien din. Hvis det ikke er så lett å snakke med foreldre eller søsken kan du også snakke med helsesøster, det er det mange barn som gjør i en slik situasjon. 

Jeg håper at dette var til hjelp for deg.

Håper at du får det bedre etterhvert.

 

Jeg legger ved noen linker du kan se nærmere på.

www.ung.no/skilsmisse/960_Skilsmisse.html

www.ung.no/skilsmisse/2926_Snakk_med_noen_om_foreldrenes_samlivsbrudd.html

www.ung.no/problhjemme/1807_Snakk_med_foreldrene_dine_om_vanskelige_ting.html

 

 

 

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse