Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine skal gå fra hverandre

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år og foreldrene mine skal gå fra hverandre. Vi har ikke så god råd og mamma er egentlig ganske deprimert. Det er meg, lillebror påå 3 år og mamma som må bo sammen. Jeg vil at mamma skal være glad, at henen ikke trenger å være så deprimert. Og at lillebroren min ikke vokser opp slik beg vokste opp. Akkuart nå bor vi i et hus, men vi skal flytte til en leilighet. Jeg har mye klærog møbler og trenger stor plass. Men mamma og lillebror må dele soverom. Lillebror er 11 år yngre enn meg og mamma er ganske ung. Men når han er 8 så har vell jeg flyttet. Men jeg vil bare ha den sikkerheten. Den jeg har nå.. jeg hater å skifte fra vaner. Og jeg tenker på det hele tiden.

Besvart 05.11.2018 13:42
 

Svar
Hei

Takk for at du tar kontakt med oss!

Det er forståelig at du strever med mange tunge tanker i din situasjon! For de fleste barn og unge betyr skilsmisse en stor omveltning i livet. Du forteller om  bekymringer for mammaen og lillebroren din- samtidig som du er usikker for hvordan det skal bli fremover både med økonomi og bosted.

Det kan noen ganger være vanskelig å snakke med foreldrene sine i en slik situasjon, men er viktig at du ikke går alene med disse bekymringene.  Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med en voksen som du stoler på for å ha noen å snakke med.

Helsesøster eller sosiallærer som er tilknyttet skolen din har mye erfaring og kunnskap om å snakke med barn og ungdom som opplever skilsmisse. De kan støtte og veilede deg. Sammen kan dere finne ut hva som kan være nyttig i din situasjon.

Du kan også snakke med barnevernet helt anonymt- ved å ringe alarmtelefonen for barn og unge 116111. De kan koble deg opp til noen i barnevernet som du kan snakke med.

Jeg legger ved et par lenker som kan være aktuelle for deg å lese nå og håper at svaret mitt kan komme til nytte!

www.ung.no/skilsmisse/2926_Snakk_med_noen_om_foreldrenes_samlivsbrudd.html

www.ung.no/skilsmisse/3957_Flytting_n%C3%A5r_foreldrene_skiller_seg.html

Med vennlig hilsen familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Flytting når foreldrene skiller seg

Skilsmisse kan skape en sårbar situasjon for foreldrene, men kanskje ennå mer for barna, særlig dersom én eller begge foreldre skal flytte.

Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse