Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hvem av foreldrene mine jeg skal velge å være hos

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har skilte foreldre, de ble skilt da jeg var fire år. Men nå har både mamma og pappa blitt sammen med noen andre. Det synes jeg er litt dumt,for jeg vil jo ha mamma og pappa sammen. Fordi når det er helg så kan jeg velge hvem jeg vil være hos men jeg vil ikke velge. For visst jeg velger mamma blir pappa lei seg og visst jeg velger pappa blir mamma lei seg. Så mitt spørsmål er hva skal jeg gjøre for at ingen skal bli lei seg??

Besvart 16.11.2018 09:45
 

Svar
Hei,

Tar for at du tar kontakt med oss i ung.no!

Jeg skjønner godt at dette ikke er enkelt for deg. Å ta et valg mellom foreldre er vanskelig nettopp fordi man ikke ønsker at noen av de skal bli lei seg slik du beskriver. Mange barn kunne ønske seg at foreldrene var sammen og ikke hadde nye partnere. Det er helt normalt men dessverre ikke noe barn kan bestemme.

Det høres ut som det er slitsomt for deg å måtte ta stilling til hvem du skal være hos hver helg. Du sier ikke noe om dette men det høres ikke ut som dere har en fast avtale. Ofte er det litt lettere for barn å forholde seg til faste avtaler rundt hvem man er til på hvilke tidspunkt.

Jeg vil råde deg til å snakke med dine foreldre om at du synes det er vanskelig å måtte velge slik du gjør nå. Du kan si til dem at du ønsker å være med begge to og du kan foreslå at dere lager en avtale som er mer fastsatt slik at du slipper å måtte ta et slikt valg. Det er normalt å variere på helger man er sammen med sine foreldre. Jeg vil anbefale deg å kjenne etter på hva du ønsker. Foreldrene dine vil synes din mening rundt dette er viktig.

Det finnes noe som heter Familievernkontor rundt omkring i Norge. De hjelper familier til å lage avtaler som jeg forteller om her. Dersom dere ikke finner frem til en avtale eller ønsker hjelp til det ta gjerne kontakt her: www.bufdir.no/Familie/. De hører på hva barna ønsker seg og hjelper foreldre til å bli enige.

 

Jeg håper dette var til hjelp for deg.

Ønsker deg lykke til!

Her er noen linker du kan se nærmere på:

www.ung.no/skilsmisse/3188_R%C3%A5d_til_deg_som_har_to_hjem.html

www.ung.no/problhjemme/1807_Snakk_med_foreldrene_dine_om_vanskelige_ting.html

Hilsen psykolog i Familievernet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse