Hopp til hovedinnholdet

jeg sliter med dårlig selvtillitt å føler jeg ikke får til noe på skolen.

 

Spørsmål
Hei! jeg er en jente på 15 snart 16år. jeg sliter med dårlig selvtillitt å føler jeg ikke får til noe på skolen. Men rådgiveren på skolen skjønner det ikke, fordi jeg har egentlig ikke dårlige karakterer.
det som er, er att læreren min å mamman min ++ tror att jeg kan vere psykisk syk eller noe.. vi har og vert på møte med psykologer og jeg skal snakke med en lege snart...
Men jeg skjønner ikke hvorfor, for jeg ser bare att jeg sliter på skolen, ikke noe annet!!
mvh veldig usikker jente
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei veldige usikre jente!
Jeg vet ikke om jeg har forstått deg riktig, men jeg får inntrykk at det er i forhold til skolen du sliter mest. Veldig mange på din alder blir stilt overfor veldig mange valg og krav som det er naturlig å være usikker i forhold til. Dette gjelder både på skolen og i mange andre sammenheng i livet. Du er i en fase av livet da det er mye som skjer både inn i deg selv og rundt deg. Jeg lurer på hvorfor du opplever at du sliter mer enn alle andre gjør? Er det fordi at du stiller for høye krav til deg selv eller at andre rundt deg ikke seg hvor mye det koster deg å greie det du gjør?

Det jeg synes du sier er at du ikke tror du har så store psykiske problemer som andre er redd for. Du har kanskje helt rett. Du sier ikke så mye om hva du synes du sliter med. Det kan ofte være nyttig å snakke med andre om slikt slit selv om man ikke opplever å ha psykiske problemer. Andre kan kanskje gi gode råd og tips for å redusere slitet. Noen ganger er det å sette ord på problemene nok i seg selv. Det ser ut som om du har fått noen hjelpere å velge mellom, du kan også vurdere helsestasjonen for ungdom der du bor. Jeg håper du finner noen som du føler kan gi deg den veiledningen du trenger.

Mvh. Familieterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse


Quiz: Hva vet du om barnevernet?

Hvem forvalter det statlige barnevernet?