Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal bidrag betales?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bor 40% hos moren min og 60% hos faren min. Hvorfor må mamma betale barnebidrag til pappa når hun ikke garn råd til det? Hun er arbeidsledig og morfaren min må betale barnebidraget til både meg og lillesøstra mi. Hva gjør man egentlig med barnebirdagspengene, fordi verken jeg eller søstra mi får ikke noe. Også lyver faren min om at han ikke får penger av mamma selv om hun har bevis på regning som hun betaler til nav. (Foreldrene mine har vært skilt siden jeg var 4/5 år

Besvart 07.01.2019 11:41
 

Svar
Hei

Det er vanskelig når foreldre er uenige, og da er det lurt som du gjør at du prøver å finne ut hva som er lover og regler for bidrag.

Når bidrag bli regnet ut skal det tas hensyn til foreldrenes "betalingsevne", det betyr at de skal ha nok penger til å klare seg selv før det trekkes ut penger til bidrag ( det han/hun skal betale i bidrag).

Du skriver at din mor ikke har råd til å betale bidrag.Forandringer i inntekten til den som betaler bidrag må meldes til NAV, og så kan bidraget bli regnet ut på nytt.
Derfor er det viktig at det er din mor som har ansvar for å ordne dette med NAV.

Barnebidragspengene skal dekke mat, klær, husleie, strøm og nødvendig utstyr i dagliglivet i et hjem. Pengene går ikke direkte til barna.

Det er dine foreldrene som har ansvar for at de har en ryddig avtale når det gjelder det økonomiske ansvaret for dere.

Lykke til videre :-), håper dette har gitt deg svar på spørsmålene dine.

Hilsen NAV i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse