Hopp til hovedinnholdet

Fortsatt knust etter at foreldrene mine skilte seg

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive om fordi jeg føler meg helt knust. Foreldrene mine skilte seg for mer enn 10 år siden, så har de ingen kontakt med hverandre og mine to søstre er voksne mens lillebroren min er 16. Jeg har nesten ingen kontakt med dem i det hele tatt og de har ikke kontakt med meg eller faren min. Jeg ønsker kontakt, men det er så mye som gjør det vanskelig. Jeg føler det beste er å bare ikke ha kontakt med noen i familien slik at jeg aldri tenker på det som har skjedd. Jeg skulle ønske alle i familien min var lykkelige, men jeg vet at de ikke er det. Min yngste søster for eksempel ønsker jo å ta livet av seg vet jeg, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å forhindre det. Problemet nå er bare at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og da jeg var mindre, så hadde jeg ikke noe særlig problemer med tanken på skilsmissen. Det er først nå at alt bare renner over hver gang jeg tenker på det som har skjedd, eller hvis jeg ser eller hører noen som skal skille seg.

Besvart 13.01.2019 18:11
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det er helt naturlig å være lei seg hvis skilsmissen til foreldrene dine fikk så store konsekvenser. Du skriver at du har tre søsken, men at du ikke har så mye kontakt med dem. Selv om det i perioder har gått bra, skriver du at du nå tenker mer på det. 

Det du skriver viser hvor krevende hverdagen kan bli når foreldre skiller seg, også lenge etter selve bruddet. Det er ikke vanskelig å forstå at en skilsmisse med to viktige personer i ditt liv påvirker deg. Slike ting okkuperer tankene, og det er vanskelig å få plass til andre tanker.


Dine foreldre vil nok sikkert ikke ha kontakt, men jeg tenker at for deg er det viktig at du får kontakt med dine søsken og også din mor. Selv om det sikkert er komplisert må det la seg gjøre å få kontakt med resten av familien igjen. Det kan kanskje gjøre det slik at du får det bedre, og ikke minst at dine søsken og din mor også får se deg mer. 

Jeg håper også at du har noen utenom familien som du kan snakke med om hvordan det føles for deg å ha skilte foreldre, og savnet du har over ikke å ha så mye kontakt med de andre i familien. For eksempel noen gode venner, eller en annen voksen som foreksempel helsesykepleier på skolen. 

Min tanke er at du prøver å få mer konatakt med de du savner. Det høres ut som din søster også strever, og kanskje det også blir bedre for henne hvis dere får bedre kontakt? Å fortrenge tankene og kutte kontakt gjør nok bare situasjonen din verre. Selv om du ikke vil tenke på dem vil du nok gjøre det. Prøv heller å få bedre relasjoner med de i familien din som du savner. 

Lykke til!f

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Forandringer etter foreldrenes brudd

Familie som flytter fra hverandre (colourbox.com)

Samlivsbrudd kan oppleves forskjellig, men for de fleste påvirker det livet. Noen får det litt vanskeligere en stund, men du kan selv gjøre noe for å påvirke hvordan DU har det.

Les mer

Stines erfaring med skilsmissen

Jente med ryggen til

Stines foreldre skilte seg da hun var 13 år. Her intervjues hun av Kristin om hvordan hun har det etter skilsmissen.

Av Kristin, ungdomsjournalist på ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse