Hopp til hovedinnholdet

Det at familien familien min er splittet er fryktelig vanskelig for meg.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive om fordi jeg føler meg helt knust. Foreldrene mine skilte seg for mer enn 10 år siden, så har de ingen kontakt med hverandre og mine to søstre er voksne mens lillebroren min er 16. Jeg har nesten ingen kontakt med dem i det hele tatt og de har ikke kontakt med meg eller faren min. Jeg ønsker kontakt, men det er så mye som gjør det vanskelig. Jeg føler det beste er å bare ikke ha kontakt med noen i familien slik at jeg aldri tenker på det som har skjedd. Jeg skulle ønske alle i familien min var lykkelige, men jeg vet at de ikke er det. Min yngste søster for eksempel ønsker jo å ta livet av seg vet jeg, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å forhindre det. Problemet nå er bare at jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og da jeg var mindre, så hadde jeg ikke noe særlig problemer med tanken på skilsmissen. Det er først nå at alt bare renner over hver gang jeg tenker på det som har skjedd, eller hvis jeg ser eller hører noen som skal skille seg.

Besvart 22.01.2019 23:38
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Så utrolig leit at det har blitt så vanskelig i familien din. Dessverre er det ikke alle foreldre som takler en skilsmisse særlig godt. Det er også mange foreldre som undervurderer hvor vanskelig en skilsmisse er for barna. Dess større konflikten er desto vanskeligere blir det for barna. At dette preger deg fortsatt er forståelig.

Er det for sent til at dere kan få det bedre sammen? Mange familier kan få til gode endringer om det får hjelp. Vet foreldrene dine om hvor vanskelig dette er for deg? Ved familievernkontoret der dere bor er de eksperter på å hjelpe familier snakke sammen og løse problemer på en bedre måte. Kanskje er det flere av dine søsken som synes det vil være godt å få løst opp i problemet? Du kan ringe å bestille time for dere alle.

Det kan også være godt for deg å ta kontakt med noen for din egen del. Selv om det er vondt å tenke på, så kan det å snakke om det vanskelige hjelpe til å tåle dette bedre og slippe å bli så plaget. Du kan ta kontakt med fastlegen din for henvisning til for eksempel psykolog. Det er også mulig for deg å ta kontakt med helsestasjonen for ungdom, det er gratis. Går du på skole eller er under utdanning er skole/student helsetjenesten, der er det mulighet får samtaler.

Legger ved noen artikler vi håper kan hjelpe deg.

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse