Hopp til hovedinnholdet

Jeg gråter alltid når jeg skal dra fra pappa til mamma

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Mamma og pappa skilte seg for to mnd siden, og pappa flytta ut til et hus han har 1.5km unna. Han bor der i nå også. Problemet er det at når jeg skal fra pappa og til mamma (hun bor der vi alltid har bodd), og blir kjørt og sier ha det i bilen ender jeg alltid opp med å gråte, av å se han kjøre vekk. Hvordan kan jeg takle dette bedre?

Besvart 02.02.2019 19:50
 

Svar
Hei!

En skilsmisse vil for de fleste oppleves vond og vanskelig. Selv om det fungerer bra med ny bosituasjon og alt det andre nye, kan det være vondt. 

Min erfaring er at de fleste ungdommer synes det er vondt og sårt å skulle reise fra den ene forelderen til den andre når man har to hjem. Antakelig synes både mamma og pappa også at det er vondt når du drar fra dem, selv om de mener at skilsmisse var riktig for dem. 

Har du snakket med pappa om det du opplever når han kjører bort fra deg? Jeg synes du skal snakke med han om det. Det er fint for pappa å vite det og jeg tror det kan være godt for dere å snakke om det.

Det er vanskelig å si hva du kan gjøre for å ikke ha det slik. Grunnen til at du gråter er jo fordi du synes det er vanskelig. Du savner pappa og skulle kanskje ønske at alle bodde sammen. Dette er tanker du ikke kan skyve unna. Det er fortsatt veldig nytt med skilsmissen og det kan bli bedre etter hvert. Men det er helt greit at du synes det er vondt nå. 

Kanskje kan det være godt for deg å snakke med helsesykepleier om dette også. Helsesykepleier har erfaring med å snakke med ungdom som har skilte foreldre. Det vil være fint for deg å sette ord på de følelsene du har. Det å sette ord på tanker og følelser kan gjøre at ting kjennes bedre. Hvis du ikke får til å snakke med pappa selv kan du gjøre det sammen med helsesykepleier. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse