Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skiller man seg?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hvordan skiller man seg?

Besvart 03.02.2019 22:36
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Når et gift par finner ut at de ikke får til å være gift lenger velger de oftest å skilles. For å kunne søke om skilsmisse mår man ha vært separert i minst ett år først. man søker om separasjon og skilsmisse hos fylkesmannen der de bor. har de barn under 16 må de til noe som heter mekling først.

Mekling er til for hjelpe foreldrene lage en avtale for barna og for hvordan de skal være foreldre etter de har gått fra hverandre. Barn og unge har rett til å bli hørt i forhold til hvor de skal bo og samvær og så videre. Barn og unge har krav til å bli hørt i løpet av meklingen.

Håper dette var svar på det du lurte på.

Legger ved noen artikler som vi håper kan hjelpe deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse