Hopp til hovedinnholdet

ugreit på samvær med pappa og ny kjæreste

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Foreldrene mine er skilt og det har de vært i noen år nå. Jeg har nesten akkurat begynt å være annen hver helg hos pappa. For rundt et år siden flyttet pappa sammen med sin nye kjæreste og i rundt et år har jeg følt som om at jeg har vært på besøk når jeg har vært hos han. Pappa og hans nye kjæreste krangler en del og pappas nye kjæreste oppfører seg ikke no greit mot meg og broren min. I romjula sto mamma og pappa rett foran meg og broren min og skrek til hverandre. Akkurat det øyeblikket virket det som om verden bare stoppet helt opp mens jeg hørte de skrek til hverandre. Helga før jul altså før dem skrek til hverandre så var broren min ute og når pappa prøvde å ringe ham tok han ikke telefonen. Pappa ringte kjempe mange ganger, men ikke noe svar. Så jeg tok å sendte han en melding om at han måtte ringe pappa,men det eneste han skrev med en gang var at han ikke orket noe mer, han sa at han ikke ville ha noe mer med pappa å gjøre før stemoren min forsvant for godt bort fra pappa!

Besvart 03.02.2019 08:04
 

Svar
Hei jente 13 år
Det du forteller om er det dessverre mange barn og ungdommer som opplever, nemlig at samarbeidet mellom skilte foreldre er problematisk og at nye "steforeldre" ikke alltid er like lett å bli kjent med og forholde seg til. 
Jeg synes det er både modig og riktig av deg å spørre om dette, og det første vi kan si er at barn og ungdommer skal selv være med å bestemme hvor mye og hvor ofte de skal være hos foreldrene sine når foreldrene ikke bor sammen.  Når du er 13 år har din mening ganske stor vekt i denne sammenheng. 
Men du/dere bør også si dette til foreldrene deres selv.  Fortelle dem hva dere ønsker, føler og kjenner når de krangler og pappas nye kjæreste ikke oppleves ok.  Ikke si det når dere er sinte, men finn et tidspunkt hvor det er rolig og dere har god kontakt. 
Dersom det er vanskelig, så kan dere også prøve å snakke med noen andre voksne som dere stoler på; besteforeldre, tante, onkel, lærer, helsesøster....og be dem hjelpe dere å ta det opp med foreldrene deres. 
Selvfølgelig er det ikke så lett å være voksen og organisere et "nytt" liv med ny kjærest heller, men uansett så er det mamma og pappa som er voksne og det er deres ansvar - ikke ditt og broren din sitt!
Lykke til.
PS: du er veldig flink til å skrive og forklare følelsene dine med ord!
Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvordan takle mammas eller pappas nye kjæreste

Hilser med hånda (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å finne seg i at mamma eller pappa har fått ny kjæreste. Kanskje du får stesøsken i tillegg? Her får du noen tips som kanskje kan hjelpe deg.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse