Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er skilt og faren min viser ikke at han bryr seg om meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Moren og faren min er kilt. De har begge sine gode å dårlige sider. Moren min har altid vært jobbløs. Noen ganger (ikke ofte/kjeldent) når jeg er sulten er det ikke noe å spise å kjøleskapet, så jeg må vente til middag med å spise. Jeg har ikke like mange ting som alle andre, og det føles urettferdig. Mamma gråter også en del. Hun har fått seg en ny kjæreste og stenger seg inne på rommet for å snakke med han, og er litt asosial på en måte. Over til faren min. Penger, mye mat, stort hus, alt en person med vanlig lønn har, men tingen med han er viser aldri at han bryr seg om meg. Han gjør aldri som andre fedre og spørr om deg går bra med meg. På burstdagen min sier han aldri gratulerer med dagen. Han gjør narr av meg for å ikke ha venner. Han snakker stygt om mamma for å være fattig. Jeg ser på foreldrene til de i klassen å får lyst til å gråte. Jeg vet at han bryr seg, det gjør de begge, men pappa viser det aldri. Jeg kunne bare ønske jeg fikk vokse opp i et hjem som de andre.

Besvart 19.02.2019 22:36
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Jeg skjønner godt at du ikke alltid har det så lett, og at du kan lengte etter å ha et hjem å vokse opp i som de andre vennene dine.  Du forteller at dine foreldre er skilt og at de har gode og dårlige sider. Du forteller om at mamma kan være en del trist, og at hun kan stenge seg inne for å snakke med den nye kjæresten sin på rommet sitt. Og, så forteller du om pappa som du tenker at har alt han trenger, men som ikke klarer å gi deg den oppmerksomheten du ønsker deg.

Jeg tror mange ungdommer kan kjenne seg igjen i det du skriver. Jeg vet ikke om du har forsøkt å si til din far at du ønsker deg hans oppmerksomhet mer enn du får nå? Jeg skjønner godt at du blir veldig lei deg når han gjør narr av deg for at du ikke har venner, det synes jeg du skal gi ham beskjed om neste gang det skjer.

Foreldre skal ta godt vare på barna sine, og skal ikke gjøre narr av barna sine så de føler seg dumme. Alle foreldre kan innimellom gjøre feil, og si noe som kanskje var veldig dumt, men da må de voksne si unnskyld til barna etterpå. Det er viktig.

Hvis det ikke hjelper å snakke med pappa om det du opplever når du er hos ham kan du kanskje snakke med helsesøster på skolen? Eller med læreren din? Eller er det andre voksne du kan snakke med som du har et godt forhold til ? Noen i familien? 

Jeg håper du finner noen å snakke med, og at det blir bedre for deg etterhvert.  Husk at du alltid kan ringe barnevernets alarmtelefon, de som tar telefonen der er utdannet til å snakke med barn og ungdom som ikke har det bra hjemme. De kan også gi deg noen tips til hva du kan gjøre. Men, kanskje blir din situasjon litt bedre dersom du tar dette opp med din far og dere får en prat sammen om dette.

Jeg legger ved noen artikler som du kan lese, kanskje får du noen nyttige tips ved å lese dem.

Jeg ønsker deg lykke til!

 

Hilsen Familieterapeuten ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Bekymrer meg over familiens økonomi. Hva kan jeg gjøre?

Bekymret gutt

Bekymrer du deg mye over familiens økonomi? Dette er ikke ditt ansvar, men du er ikke alene og det finnes hjelp der ute.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse