Hopp til hovedinnholdet

Har du noen tips til at jeg kan få mamma og pappa til å blir sammen igjen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine krangler hele tiden, og har gjort det lenge. Mamma sover ikke på rom sammen med pappa lengre. Jeg spurte mamma om hun noen gang kom til å bli sammen med pappa og da fikk jeg et tydelig nei! Jeg vil at de ikke skal skilles eller flytte fra hverandre. De har hatt mange ulike krangler som har ført til at pappa har fått flere sjanser. Og mamma sa at hun ville flytte ut når jeg og broren min blir 18 åt. Har du noe tips til hvordan jeg kan få de til å bli sammen igjen. Par terapi er ingen vits, fordi mamma ikke vil gå på det. Har du noen forslag til hva jeg kan gjøre for å få mamma til å være sammen med pappa. At Mamma vil flytte fra pappa når vi blir 18 har ført til at det er krangler hver dag. Jeg syntes synd på pappa og vil gjerne at de skal bli sammen igjen. De er jo gift, så om det kan være noe mulighet på den måten? Pluss hjelp meg!! Jeg vil at de aldri skal skilles.

Besvart 21.02.2019 14:58
 

Svar
Hei

Situasjonen som du beskriver må være veldig vanskelig for deg og broren din. Det er slitsomt å høre på kranglingen, og du er redd for at mamma og pappa vil skilles. Siden de ikke bor på samme rom lengre og mamma har sagt at hun vil flytte ut når dere blir 18 år, er det ikke rart at du blir bekymret. Du synes synd på faren din, vil så gjerne gjøre noe som kan få foreldrene dine sammen igjen. 

Det er vanskelig å gi deg noen tips på hva du kan gjøre for å få mamma til å være sammen med pappa. Hvis de er villige til å jobbe med parforholdet er det god hjelp å få på et Familievernkontor, noe du tviler på at mamma vil. Siden du er over 16 år kan du på egenhånd ta kontakt med et Familievernkontor og bestille time for deg selv uten at foreldrene dine trenger å samtykke til dette. Der vil du få snakke med en familieterapeut som har kunnskap om hvordan der er for barn/ungdom å leve med foreldre som krangler og kanskje vil gå fra hverandre. Tjenesten er gratis.  

Jeg legger ved en artikkel med gode tips om hva du kan gjøre når foreldre krangler. Det er ikke sikkert at de forstår hvordan dette påvirker deg og din bror.  Uansett hva som skjer, vil de fortsatt være foreldrene dine og har ansvar for at du og broren din har det bra. 

www.ung.no/problhjemme/3881_N%C3%A5r_foreldrene_krangler.html

Link som hjelper deg med å finne det nærmeste familievernkontoret:
www.bufdir.no/Familie/Finn_familievernkontor/

Håper dere får det bedre hjemme!

Hilsen Familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse